Koulutapaturmat - ohjeita tapaturman varalle

Ilomantsin kunta on vakuuttanut koulussamme opiskelevat nuoret. Tapaturmasta aiheutuvat kustannukset, maksaa pääsääntöisesti vakuutusyhtiö. Koulumatkan aikana sattuneiden tapaturmakustannusten korvaus tapahtuu joko tapaturmavakuutuksen tai onnettomuuteen osallisena olleen ajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Aina kun kysymyksessä on joko koulussa tai koulumatkalla sattunut tapaturma, tulee asiasta viipymättä ilmoittaa joko koulun opettajakuntaan kuuluvalle henkilölle, kouluterveydenhoitajalle tai koulun kansliaan. Ilmoituksen saanut henkilö on velvollinen tiedottamaan koulun toimistosihteeriä, jotta hän pystyy tekemään asiasta vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle. Koulu ohjaa lähetteellä jatkohoitoon Ilomantsin terveyskeskukseen.

Koulumatkoilla sattuvia tapaturmia koskien on huomioitava seuraava asia: koulumatka on koulun ja kodin välinen matka suorinta tietä kouluun tai koulusta kotiin. Koulumatkalla edellytetään käytettävän yleisesti liikennöitävää ja turvalliseksi katsottavaa kulkuväylää. Vakuutusturvan piiristä poistuu esimerkiksi seuraavissa tapauksissa: Jos koululainen poikkeaa satunnaisesti kaverinsa luo tai menee suoraan harrastuksiinsa koulun päätyttyä.

Tapaturmavakuutus on voimassa opetussuunnitelman mukaisesti koulun leirikoulujen, luokkaretkien ja koulun kerhojen aikana.

Jos koulutapaturman tai vapaa-aikana sattuneen tapaturman jälkeen tarvitsette huollettavallenne koululaiskuljetusta taksilla, tulee tästä olla lääkärintodistus. Lääkärintodistuksessa on oltava maininta siitä, että tapaturma vaatii taksikuljetusta sekä aika, jolle kuljetus tarvitaan. Kuljetusasioissa vastuuhenkilönä toimii sivistysosaston osastosihteeri Eija Laitila 040 104 3102.

Mikäli tapaturmaoppilas tarvitsee vapautuksen liikunnanopetuksesta tapaturman hoidon aikana, tulee tästä olla myös lääkärintodistus. Lääkärintodistus on toimitettava koululle.